Kasteel Horn en zijn bewoners

Titel: Kasteel Horn en zijn bewoners
Auteurs:           Dr. M.W.M. Graef, Mr. R.M.L.M. Magnée, Drs. A.C.S. Remy en J.J. Wijnands
Uitgever: Heemkundevereniging Horn (2011)
ISBN: 9789073187719
Aantal pagina's: 336 full colour
Formaat: 250 x 325 mm
Prijs: € 29,95 exclusief eventuele verzendkosten van € 8,85
Prijs leden: € 25,00 exclusief eventuele verzendkosten van € 8,85

Betaling via NL71 RABO 0126 1106 11 t.n.v. Heemkundevereniging Horn, onder vermelding van titel boek, uw naam, adres en postcode.

  

Het kasteel van Horn (L) is een van de best bewaarde middeleeuwse burchten in Nederland. Natuurlijk is er in de loop der tijden veel aan het bouwwerk veranderd, maar het dertiende-eeuwse aanzien is tot op de dag van vandaag behouden gebleven. De geschiedenis, die vaak zo ruw met het aan haar toevertrouwde erfgoed omgaat, heeft het kasteel van Horn wonderbaarlijk ontzien. Toch kreeg het kasteel nog niet de publieke aandacht die het verdient.

Literatuur over het kasteel is schaars. Zo is er nog nooit een boek over het kasteel en zijn bewoners verschenen. Daar is verandering in gekomen.

Het eerste lustrum van Heemkundevereniging Horn werd aangegrepen om een boek te publiceren met als onderwerpen de oorsprong en de diverse bouwfasen van het kasteel, de heren en graven van Horne, de rentmeesters, de huidige bewoners de familie Magnée en het kasteelpark.
Ook krijgt Filips van Montmorency, de beroemdste graaf van Horne, die door zijn dramatische terechtstelling samen met Egmond een eminente plaats in de vaderlandse geschiedenis heeft verworven, voldoende aandacht. Naast vele nieuwe foto’s zijn de meeste oude afbeeldingen die van het kasteel van Horn bekend zijn, in het boek opgenomen.

 

Boek is in Horn te koop bij:

Henk Schreurs, Dorpstraat 20 en iedere woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur in ons lokaal in basisschool De Mussenberg (ingang via de Mussenberg).

 

Boek te bestellen via:

-       deze website onder ‘CONTACT

 

      

         

N00165         N00159

 
Naar boven