Welkom op de website van de Heemkundevereniging Horn.

VOORLOPIG GEEN ACTIVITEITEN

De activiteiten van Heemkundevereniging Horn gaan tot nader bericht niet door.

Dit geldt ook voor de inloopmiddag op woensdag. Zie de agenda.

U wordt op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen.

Bestuur Heemkundevereniging Horn

Naast informatie over de vereniging kunt u via afbeeldingen foto’s, documenten en bidprentjes raadplegen.

De Heemkundevereniging Horn heeft geprobeerd de rechthebbenden van alle foto’s te achterhalen. Mocht u niettemin bezwaar hebben tegen de plaatsing van een foto waarvan u de eigenaar bent, dan kunt u dat kenbaar maken bij de heemkundevereniging.

We wensen u veel lees- en kijkplezier.

Oprichting

De vereniging is in september 2006 opgericht en heeft per 1 januari 2020 249 leden. Sinds november 2012 beschikken we over een lokaal in basisschool De Mussenberg.

Doelstelling

Onze doelstelling is belangstelling wekken in de samenleving voor het behoud en de bescherming van cultuur- en natuurhistorische waarden, middels onder andere het geven van lezingen, het uitgeven van boekwerken en het houden van exposities.

Inloopmiddag

Elke woensdag is van 14.00 tot 17.00 uur een inloopmiddag in ons lokaal. Ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend kennis te maken met de vereniging.

Activiteiten

Jaarlijks worden circa zes lezingen georganiseerd over verschillende onderwerpen die ook door niet-leden kunnen worden bezocht. Een jaarlijkse activiteit voor de leden is een wandeling met een educatief karakter door Horn of in de buurt van Horn. Ook maken wij ieder jaar één of meerdere excursies.

Publicaties

De vereniging publiceert boeken over verschillende onderwerpen. Leden kunnen deze aanschaffen tegen zeer gereduceerde prijzen. Alle leden krijgen elk jaar gratis de heemkundekalender en een jaarverslag waarin het reilen en zeilen van de vereniging is opgenomen.

Rabo ClubSupport 2020

Stemmen van 5 oktober t/m 24 oktober

De heemkundevereniging doet ook dit jaar mee aan de Rabo ClubSupport. Leden van Rabobank Peel, Maas en Leudal kunnen stemmen via internetbankieren of de RaboApp. Leden die niet internetbankieren of geen RaboApp hebben, ontvangen per e-mail of post een unieke code waarmee ze hun stemmen kunnen uitbrengen.

Van maandag 5 oktober tot en met zaterdag 24 oktober 2020 kan via internet worden gestemd. Ieder lid van de Rabobank ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.

Steun onze vereniging met twee stemmen

De Rabobank stelt € 200.000,- beschikbaar voor verenigingen en stichtingen in haar werkgebied. Dit bedrag wordt verdeeld over de uitgebrachte stemmen. Heemkundevereniging Horn gebruikt het geld voor de activiteiten die ten goede komen aan ‘de heemkunde’, zoals het organiseren van lezingen, tentoonstellingen, uitgeven van publicaties, alsmede aan projecten voor leerlingen van de basisschool.

Bekendmaking resultaat

In november wordt het resultaat van de stemming bekendgemaakt.