kasteel horn

Heemkundevereniging Horn bestond in 2011 vijf jaar. Speciaal voor dit jubileum werd het boekwerk ‘Kasteel Horn en zijn bewoners’ samengesteld en te koop aangeboden.

Daarnaast werd aandacht geschonken aan het educatieve element voor basisschool-leerlingen waarbij onder meer een gemakkelijk leesbaar boekje over kasteel Horn werd gemaakt en aan leerlingen gratis werd verstrekt.

Ook organiseerde de vereniging een tentoonstelling over kasteel Horn en zijn bewoners. Deze tentoonstelling was gedurende één weekend te zien in Horn waarna ze gedurende drie maanden was te bezoeken in het Leudalmuseum te Haelen.

Read More: Kasteel Horn en zijn bewoners
Walraven en gouverneur bevrijdingsvuur 1
 
Heemkundevereniging Horn besteedde in 2014 aandacht aan '70 jaar bevrijding in Horn'.
 
Hiertoe werden meerdere activiteiten georganiseerd voor jongeren en volwassenen.
 
Op zaterdag 27 en zondag 28 december 2014 werden de activiteiten afgesloten met een tentoonstelling en de uitgave van een boekwerk in basisschool De Mussenberg te Horn.
 
 
 
 
 
Foto: Gouverneur Th. Bovens en wethouder A. Walraven ontsteken het bevrijdingsvuur.
Read More: Horn 70 jaar bevrijd

project galgenberg 1

Heemkundevereniging Horn bestond in september 2016 tien jaar.

Op zaterdag 24 september vierde de vereniging dit op een bijzondere wijze middels het plaatsen van een gedenkteken: 'galgenberg' vóór de bomenrij nabij de rotonde bij tankstation Tango. Bij het kunstwerk werd een infobord geplaatst waarop in het kort beschreven de geschiedenis van de locatie.

Read More: Galgenberg