Archief

De vereniging heeft een eigen bibliotheek en een archief met onder meer documenten, krantenknipsels, foto's, films, boeken, prenten, bid- en gedenkprentjes, kaarten en publicaties.

Tijdens de inloopmiddagen is de bibliotheek en het archief in te zien. Een deel van de fotocollectie, documenten en bidprentjes is via deze website te raadplegen. Informatie kunt u ook vragen via de knop ‘CONTACT’.

Adelin Remy inventariseert de tijdschriften en boeken en hij zorgt voor de archivering.

Foto- en documentenarchief

De vereniging ontvangt vele foto’s die opgeslagen worden in I-match. De foto’s worden gescand door Agnes Knoops. De scanbestanden worden door Paul Peters verkleind en op de laptops van Mia Dings (foto's vóór 2000) en Agnes Knoops (foto's na 2000) gezet. Zij vermelden gegevens bij de foto’s zoals welke personen staan er op, wanneer en waar is de foto gemaakt, is de foto gebruikt voor een expositie, in een boek of voor de kalender. Ook wordt vermeld wie de foto’s of documenten heeft aangeleverd. De nieuwe foto’s met onderschriften worden wekelijks door Paul Peters op de computers van de vereniging gezet. Agnes Knoops scant documenten. Paul voorziet de originele gescande en digitale bestanden van een uniek nummer voor de I-match databases. Ook zorgt hij wekelijks voor back-ups. Mia Beckers en Truus Poels archiveren ook gegevens voor de vereniging.

            20210103 IMG 1622 klkl

Naar boven