Caris

Titel: Caris
Auteur: Harold H.J.J. Greter (†)
Uitgever: Harold H.J.J. Greter (†)
ISBN:  
NUR:  
Aantal pagina's  
Prijs:  Uitverkocht
    


'Ieder mens heeft een moeder en een vader, en ook grootouders en verre voorvaderen. Ons bestaan wordt sterk bepaald door de plek waar we worden geboren en de tijd waarin wij leven. Wij staan niet los van wie er voor ons waren en na ons komen: de band tussen de generaties vormt het decor van onze tijd op aarde'. (Kerstrede Koningin Beatrix op 25 dec 2008).

De naam Caris of Karis (er zijn meerdere varianten) is in Limburg al verschillende eeuwen bekend. Enkele naamdragers worden al in de dertiende eeuw genoemd. Bij het onderzoek naar het rechtstreekse familieverband kon de auteur een genealogie samenstellen lopend vanaf ca. 1700. Deze genealogie is geschreven voor iedereen die is geïnteresseerd in deze familie.

Het boek is samengesteld door Harold H.J.J.Greter, echtgenoot van M.J.T. (Mia) Caris. Het boek behandelt de geschiedenis van circa tien generaties Caris in een aantal takken en zijtakken. De stamboom van deze familie begint omstreeks 1700 in het Midden-Limburgse Roggel, in het buurtschap ’t Roeligt.

Genealogie van een Midden-Limburgs geslacht.

Naar boven