Lezing ontwikkeling CIRO

3 oktober

2018 10 03 CIRO IMG 5392 gesn kl2018 10 03 CIRO IMG 5396 gesn kl

Drs. Ingrid Augustin gaf voor circa zeventig bezoekers in de aula van basisschool De Mussenberg een lezing over het ontstaan en de ontwikkeling van Ciro dat gespecialiseerd is in het behandelen van mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD en astma, hartfalen of slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. Samen met prof. dr. Emiel Wouters vormt zij de Raad van Bestuur van Ciro en is als bestuurder verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. 

 

Zij vertelde over de rijke historie van het gespecialiseerde behandelcentrum op Hornerheide. De afgelopen tientallen jaren zijn verschillende patiëntengroepen behandeld. In 1921 werd Sanatorium Hornerheide opgericht ter bestrijding van de volksziekte tuberculose. Later werden veelal patiënten ten gevolge van roken medisch verzorgd in het in 1985 omgedoopte ‘Astmacentrum Hornerheide’. Sinds 2005 wordt een bredere groep patiënten met een chronische aandoening behandeld onder de nieuwe naam Ciro.

Er werd uitgebreid uitleg gegeven over de gespecialiseerde behandelingen die bij Ciro helemaal op maat worden samengesteld. De patiënt maakt nadrukkelijk onderdeel uit van het team van specialisten zodat het beste resultaat kan worden behaald. Deze werkwijze en visie wordt vandaag de dag door Ciro toegepast en is de uitkomst van opgedane kennis en wetenschappelijk onderzoek.

Naar boven